A pizzadoboz gyártás története röviden
A pizza hatalmas népszerűségnek örvend szerte a világon. Szívesen rendeljük házhoz, legyen szó baráti összejövetelről, egy gyors ebedről, vagy laza családi vacsoráról, a pizza mindig remek megoldás. Ahhoz, hogy a pizza minőségét, frissességét megőrizve kerüljön a megrendelőkhöz, szükség van speciális csomagolásra.
A pizzát kezdetben egyszerű papírlapra helyezve, papírzacskóban szállították házhoz, de ez nem bizonyult megfelelő módszernek, hiszen mire a pizza célba ért, vesztett minőségéből. A probléma megoldásaként kezdődött a pizzadoboz gyártása.
Az első pizzadoboz gyártására az 1940-es években került sor. A korai megoldások és próbálkozások óta a napjainkban ismert pizzásdoboz számos változtatáson esett át. Kezdetben a pizzadoboz gyakran átázott, illetve nem lehetett egymásra tenni több dobozt, anélkül, hogy a bennük lévő pizza ne sérült volna meg.
A ma is ismert, hullámkartonból készült pizzadoboz gyártás az 1960-as években kezdődött. Ez a típusú doboz már sokkal ellenállóbb volt, mindamellett könnyű is. Képes volt megőrizni a pizza frissességét, és a szállítása sem okozott problémát. A további fejlesztések során a pizzás dobozra kerültek szellőző nyílások is, így a forró pizzából áradó gőz nem marad a dobozban, hanem az szabadon távozhat.
Az 1970-80-as évekre vált a pizzadoboz gyártás egyre kifinomultabbá, megjelentek az egyedi logóval ellátott pizzadobozok.
Napjainkban a környezetünk védelme, illetve egy fenntarthatóbb jövő megteremtése egyre fontosabbá vált, így megjelentek az újrahasznosítható, vagy lebomló anyagból készült pizzadobozok, melyek használatával csökkenthető a karbonlábnyomunk is.
Mi egy kicsit még tovább gondoltuk, illetve fejlesztettük a hagyományos pizzásdobozokat, ugyanis a megszokott szögletes forma helyett kerek, illetve kerekített pizzadoboz gyártásba kezdtünk, ezzel is egyedivé, és a pizzára optimalizálttá téve termékeinket.